Contenu
Om deel te kunnen nemen dien je door je begeleidende organisatie te worden uitgenodigd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met skillspas@werkplaatsbrabant.nl.
Start hier met het zichtbaar maken van je vaardigheden.
Dat geeft een goed overzicht van wie je bent en wat je al kan.
Een diploma zegt namelijk niet alles, je hebt veel meer talenten.
Je vaardigheden maken we zichtbaar in een persoonlijk portfolio.
Een badge is een digitale waardering voor een bewezen talent.
Met je coach bouw je aan je persoonlijk ontwikkel traject.
Vul samen met je coach in welke onderdelen je kunt doen.
Dat doe je in je eigen tempo en je maakt zelf keuzes voor de beste route.
Met je coach bepaal je ook of je kunt Praktijkleren richting een diploma.
Alle gegevens zijn van jezelf, en jij bepaalt wat je wel en niet wil laten zien.
Als je vragen hebt, neem dan even contact op met je coach.
Activités à compléter
Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Contenu
Inhoud
Steeds vaker hebben we het over skills en dat deze misschien wel net zo belangrijk zijn als je diploma's omdat ze meer over je vertellen wie je bent en wat je kunt. De term skills wordt vaak gebruikt als een verzamelnaam voor competenties. Deze bestaan uit de combinatie van de mate van kennis, vaardigheden en gedrag. Aangevuld met je natuurlijke aanleg geeft dat een indruk van je talenten.
Welke skills willen we dan zichtbaar maken, zijn die dan algemeen erkend, is daar een meetsysteem voor?
Zo eenvoudig is het dus niet om skills in beeld te krijgen en op wat voor niveau beheers je die skills nu eigenlijk?
Skills kunnen vaak gerelateerd worden aan de formele kwalificatiekaders als de S-bb kwalificatiedossiers of de niveaus van de geldende kwalificatie frameworks als het EQF of het NLQF. Daarom hebben we zorgvuldig een skills assessment samengesteld gebaseerd op de SHL competentie-set, gerelateerd aan de NLQF en EQF-niveaus.
Images by Freepik.com
Get activity badge
Skills Assessment
De eigenaar van deze badge heeft laten zien gefocust en actief aan de slag te gaan om het gewenste doel te behalen. Daarvoor zijn alle processen van voorbereiding, uitvoeren en afwerken van de benodigde taken voltooid.
Deze badge is onderdeel van het onderdeel "Skills Assessment" voor StartPas en geeft aan dat de ontvanger en daarmee de eigenaar van deze badge bouwt aan een persoonlijk vaardigheden portfolio.
Deze badge is persoonlijk en eigendom van de houder. Het delen van de inhoud en de toegevoegde bewijzen zijn in toestemming vastgesteld.
Dit open badge certificaat is onderdeel van een groter geheel in de opbouw naar een persoonlijk portfolio of StartPas en vormt het begin van een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject voor de gewenste gestelde persoonlijke doelen. Het systeem van open badges ondersteunt de toekomstige ontwikkeling van nieuwe leerpaden naar werk, opleiding, maatschappelijke inclusie en positieve gezondheid.
Vous devez terminer toutes les tâches pour obtenir le badge
Tâches
Preuve vérifiée par : un organisateur de l'activité
Neem zeker 45 minuten de tijd om het assessment te maken, het bestaat uit 22 opgaven.
Lees de vragen goed door en vraag je bij elke regel af wat het beste bij je past als je de verschillende opties doorneemt. Noteer per competentieregel het getal van de beschrijving welke het beste bij je past op het uitkomstenformulier.
Geen assessment zonder evaluatie en daarom willen we hier de beknopte STARR(t) reflectie gebruiken. Neem eerst even de tijd om te bedenken wat voor jou de 4 belangrijkste skills zijn van de 22 skills uit het assessment en schrijf die voor jezelf op. Bij taak 2 gaan we hier verder mee aan de slag.
Image by Freepik.com
Preuve vérifiée par : un organisateur de l'activité
Download hier het beknopte STARR(t) reflectie formulier en neem zeker 40 minuten de tijd om dit voor je 4 belangrijkste vaardigheden in te vullen. Kijk terug in het assessment en beschrijf een situatie voor de 4 van de 22 vaardigheden waarvan je vindt dat ze het beste bij je passen en bereid je antwoorden voor op het gedownloade formulier. Daarvoor kun je de derde pagina (de invulpagina) meerdere keren gebruiken om in te vullen.
Met het maken van een STARR evalueer je hoe je een specifieke gebeurtenis hebt ervaren op het gebied van:
- Situatie
- Taak
- Actie
- Resultaat
- Reflectie
Dat geeft meer inzicht in het leerproces en je brengt op deze manier de ervaring beter in beeld.
Nu je de belangrijkste vaardigheden voor jezelf hebt beschreven is het tijd om een volledige reflectie te maken en te delen met je coach/ begeleider. Gebruik daarvoor het hier te downloaden STARR(t) Basis evaluatieformulier.
Beantwoord op het evaluatieformulier de vragen naar aanleiding van je zelfevaluatie bij de voor jou belangrijkste vaardigheden van het assessment. Je kunt daarvoor de situatie voor ten minste één specifieke vaardigheid beschrijven, het mag ook voor alle 4 van de door jou beschreven vaardigheden zijn.
Denk daarbij terug aan welke situaties voor jou de reden waren om een bepaald cijfer te kiezen voor een vaardigheid.
De dingen die je hierbij opvallen, of waar je verder over na wilt denken zet je dan op het STARR(t) Basis evaluatieformulier. Probeer dat zo beknopt mogelijk in concrete bewoording neer te zetten.
Voeg je ingevulde "Uitkomsten formulier" (van Taak 1) en je ingevulde "STARR(t) Basis evaluatieformulier" (Taak 2) als bewijs toe om de badge die je hiervoor ontvangt aan te vragen bij je coach of begeleider.
Mocht dat bijvoegen nog niet lukken, dan kun je ook een email sturen waar je de formulieren als bijlagen meestuurt.
Heel veel succes bij deze opdracht.