Despre
Liste de activități
Sign up
1

Managen van de Cyclus van Leren en Valideren (CL3S-05)

Aderă
Prezentare generalăInsigne

Managen van de Cyclus van Leren en Valideren (CL3S-05)

Aderă

Conținut

Deze activiteit richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden om persoonlijke ontwikkelprocessen en professionaliseringsprogramma’s effectief te organiseren en duurzaam te integreren in gepersonaliseerde leertrajecten binnen de eigen organisatie.

Het doel is om de Cirkel van Leren te ondersteunen en de programma’s te situeren binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Leerbereik

  • Toepassen van de Cirkel van Leren op metaniveau binnen de Cyclus van Leren en Valideren.
  • De fasering doorlopen binnen de Cyclus van Leren en Valideren: herkennen, waarderen, valideren en doorontwikkelen.
  • Omgaan met het integrale proces van Upskilling Pathways, met nadruk op outreach, assessment, maatwerk in leren en validering.
  • Inzicht verwerven in de samenhang tussen onderwijs, scholing en HRD (Human Resource Development).


Leeruitkomst

10. Deelnemers ontwikkelen organiserende vaardigheden (manager) om leer- en ontwikkelprocessen effectief te managen volgens de Cyclus van Leren en Valideren. Dit omvat zowel de begeleiding van eigen stafleden die de processen faciliteren als de ondersteuning van lerenden die aan deze processen deelnemen binnen de Cirkel van Leren.
Beheersingsindicatoren
  • Communicatie en empathie: In staat zijn om goed te luisteren naar de behoeften en context van lerenden en die van de organisatie.
  • Businessplan ontwikkelen: Ontwerpen, managen en evalueren van een integraal businessplan voor de Cirkel van Leren, met aandacht voor doelgroepbenadering, informatievoorziening, portfoliotrainingen, intakeprocessen, assessments en leertrajecten.
  • Kwaliteitszorg organiseren: Zorgdragen voor de organisatie en aansturing van de kwaliteitszorg binnen de aangeboden diensten, inclusief externe kwaliteitsborging via audits.
  • Toepassen van de Cirkel van Leren: Zorgdragen voor een juiste toepassing en aanpassing van de principes van de Cirkel van Leren, waar nodig.
  • Positie binnen de Cyclus van Leren en Valideren: De Cirkel van Leren diensten positioneren op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Niveau

De activiteit wordt uitgevoerd op NLQF-niveau 7, wat inhoudt dat er zelfstandig en effectief wordt gehandeld in complexe situaties. De vereiste kennis, vaardigheden en houding sluiten aan bij het expertniveau voor managers binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Transferwaarde

Deze activiteit biedt waardevolle ondersteuning voor:
a. Duurzame inzetbaarheid als manager binnen de Cirkel van Leren.
b. Inzetbaarheid als manager op zowel inter- als intra-sectoraal niveau, binnen diensten die werken volgens de principes van de Cirkel van Leren.
c. Nationale en internationale inzetbaarheid als manager binnen diensten volgens de Cyclus van Leren en Valideren.
d. Rol als initiator en kwaliteitsmanager van leerprocessen binnen de Cirkel van Leren.
e. Het verwerven van een verzilverbare badge binnen de leergang De Cirkel van Leren.

Met deze activiteit toont de deelnemer aan in staat te zijn om complexe leer- en ontwikkelprocessen effectief te organiseren en te integreren binnen de eigen organisatie, waarbij de Cirkel van Leren op een duurzaam en professioneel niveau wordt toegepast binnen de Cyclus van Leren en Valideren. De deelnemer ontwikkelt organiserende en begeleidende vaardigheden die van waarde zijn voor de duurzame inzetbaarheid als manager en als initiator van kwaliteitsborging in zowel nationale als internationale contexten.

Obțineți insigna de activitate

Managen van de Cyclus van Leren en Valideren (CL3S-05) Obțineți această insignă

Deze badge bevestigt de bekwaamheid om ontwikkel- en professionaliseringsprocessen te organiseren en duurzaam te integreren in gepersonaliseerde leertrajecten volgens de Cyclus van Leren en Valideren.

De badgehouder heeft aangetoond autonoom te kunnen handelen in complexe situaties door leertrajecten en kwaliteitszorg te managen, van doelgroepbenadering en informatievoorziening tot evaluatie van alle diensten binnen de Cirkel van Leren.


Leerbereik

  • De toepassing van de Cirkel van Leren op metaniveau binnen de Cyclus van Leren en Valideren.
  • De verschillende fasen van de Cyclus van Leren en Valideren: herkennen, waarderen, valideren en doorontwikkelen.
  • Het integrale proces van Upskilling Pathways met focus op outreach, assessment, maatwerk in leren en validering.
  • De verbindingen tussen onderwijs, scholing en Human Resource Development (HRD).


Leeruitkomsten

10. Organiserend vermogen (manager)
De badgehouder is in staat om ontwikkelprocessen te organiseren en te managen volgens de Cyclus van Leren en Valideren, voor zowel eigen stafleden als lerenden binnen de Cirkel van Leren.
Beheersingsindicatoren
  • Het vermogen om communicatief en empathisch ‘in context’ te luisteren naar de lerenden.
  • Een integraal businessplan ontwerpen, managen en evalueren voor alle diensten binnen de Cirkel van Leren, inclusief doelgroepbenadering, informatievoorziening, portfoliotrainingen, matching en intake, assessments en gepersonaliseerde leertrajecten.
  • De kwaliteitszorg voor alle aangeboden diensten organiseren en aansturen, inclusief het verzorgen van externe kwaliteitsborging via audits.
  • Toepassen en eventueel aanpassen van de principes van de Cirkel van Leren.
  • De diensten binnen de Cirkel van Leren een plaats geven op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Niveau

Deze badge is gewaardeerd op NLQF-niveau 7, wat autonoom handelen in complexe situaties vereist. De badgehouder toont expertise in kennis, vaardigheden en professionele houding passend bij het expertniveau van manager binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Transferwaarde

Deze badge biedt waardevolle ondersteuning voor:
a. Duurzame inzetbaarheid als manager binnen de Cirkel van Leren.
b. Inzetbaarheid als manager op inter- en intra-sectoraal niveau binnen HRD- en onderwijsdiensten volgens de principes van de Cirkel van Leren.
c. Nationale en internationale inzetbaarheid als manager binnen diensten die aansluiten op de Cyclus van Leren en Valideren.
d. Rol als initiator en kwaliteitsmanager van leerprocessen binnen de Cirkel van Leren.
e. Het behalen van een verzilverbare badge binnen de leergang De Cirkel van Leren.

Met deze badge toont de ontvanger de waarde aan van autonoom handelen, het strategisch managen van leerprocessen, effectieve kwaliteitszorg en het integreren van gepersonaliseerde leertrajecten binnen de Cyclus van Leren en Valideren. De badge benadrukt de competenties in communicatief en empathisch begeleiden, ontwikkelen van duurzame businessplannen, en het aansturen van kwaliteitsprocessen. Deze vaardigheden fungeren als instrumenten voor voortdurende groei en professionele ontwikkeling, waarbij de badgehouder in staat is om leerervaringen te verbinden aan de bredere onderwijs- en HRD-principes binnen de Cirkel van Leren.
Tasks
Task no.1
Emisă de organizator sau prin scanarea codului QR

Taakopdracht voor de badge: Organiseren en Managen van Ontwikkelprocessen binnen de Cyclus van Leren en Valideren



Wat ga je doen?

Je gaat een ontwikkel- en professionaliseringsprogramma organiseren en managen, gebaseerd op de Cyclus van Leren en Valideren. Dit programma richt zich op het begeleiden van zowel lerenden als stafleden binnen de Cirkel van Leren en omvat de volledige fasering van het proces: van doelgroepbenadering en intake tot het ontwikkelen, uitvoeren en valideren van leertrajecten. Daarnaast zorg je voor een robuuste kwaliteitszorg en voor het aansluiten van de diensten op het metaniveau van de Cyclus van Leren en Valideren.


Waarom is dit belangrijk?

Het goed organiseren en managen van ontwikkelprocessen is essentieel voor een duurzame leercultuur waarin zowel lerenden als begeleiders optimaal kunnen presteren en groeien. Door deze processen goed in te richten, waarborg je de kwaliteit en relevantie van de leerprogramma’s, vergroot je de inzetbaarheid van stafleden en lerenden, en zorg je ervoor dat alle betrokkenen effectief bijdragen aan het leersucces en de kwaliteit van de organisatie. Dit draagt bij aan de missie van de Cirkel van Leren en Valideren als fundament voor toekomstbestendig leren.


Hoe pak je het aan?

Je begint met het ontwikkelen van een integraal businessplan waarin alle fasen van de Cyclus van Leren en Valideren zijn opgenomen, zoals doelgroepbenadering, intake, portfoliotrainingen en gepersonaliseerde leertrajecten. Je voert analyses uit om de leer- en ontwikkelbehoeften van de doelgroep te identificeren. Vervolgens stel je een plan op voor kwaliteitsborging, waarin je interne en externe audits integreert. Gedurende het proces bied je ondersteuning aan de deelnemers en stafleden, waarbij je luistert naar hun behoeften en hen begeleidt bij de toepassing van de Cirkel van Leren. Regelmatige evaluaties en aanpassingen in het plan waarborgen de kwaliteit en effectiviteit van de processen.


Wat lever je op?

Je levert een compleet ontwikkelprogramma op dat bestaat uit een businessplan, een uitvoeringsplan met duidelijke fasen, en een kwaliteitszorgsysteem. Daarnaast zorg je voor een gedetailleerd evaluatierapport waarin de resultaten en verbeterpunten staan beschreven. Dit programma biedt niet alleen duidelijke structuren en processen, maar ook een duurzame basis voor verdere ontwikkeling en kwaliteitsborging binnen de Cyclus van Leren en Valideren.


Welke ESCO-vaardigheden zijn belangrijk?

Voor deze taak zijn de volgende ESCO-vaardigheden essentieel: strategisch denken en planning, organisatieontwikkeling, kwaliteitszorg in leerprocessen, feedback geven en ontvangen, projectmanagement en coaching en begeleiding bieden. Deze vaardigheden zijn cruciaal om het programma effectief te managen en duurzame leerroutes en kwaliteitszorg te waarborgen.


Hoe wordt het beoordeeld?

Je werk wordt beoordeeld op de volledigheid, effectiviteit en kwaliteit van het ontwikkelprogramma en het kwaliteitszorgsysteem. Belangrijke beoordelingscriteria zijn de mate waarin het programma aansluit bij de behoeften van zowel lerenden als stafleden, de relevantie van de geboden ondersteuning en de duurzaamheid van de leer- en ontwikkelstructuren. Daarnaast wordt gekeken naar jouw vermogen om kwaliteitszorg en evaluaties te implementeren en aan te passen aan veranderende leerbehoeften. Het succes van de opdracht wordt mede bepaald door de mate van betrokkenheid en tevredenheid van de deelnemers en door de zichtbare bijdrage aan hun leerresultaten en duurzame inzetbaarheid.








Skills

ESCO
#developing organisational structure
ESCO
#developing training programmes
ESCO
#quality management
ESCO
#develop business plan
ESCO
#active listening
ESCO
#managing portfolio
ESCO
#assessments processes
ESCO
#show empathy
ESCO
#developing personal skills
ESCO
#human resources management
Dezvoltare personala
Adăugat la lista de redare (1)
Time to complete: 7ore
Share:

Organizatori

CL3S - Centre For Lifelong Learning Service

Used in playlists

De Cirkel van Leren. Leergang over dialogisch valideren en gepersonaliseerd leren
CL3S - Centre For Lifelong Learning Service
Creat pe Global platform for Cities of Learning
Badgecraft găzduiește această platformă și o dezvoltă împreună cu organizații educaționale de top. Programul Uniunii Europene Erasmus+ a acordat cofinanțare pentru construirea primei versiuni a acestei platforme. Contactați support@badgecraft.eu.
Platformă
Schimbați într-o altă limbă:
AcasăActivitățiListe de activități